Skórne punktowe


Testy skórne punktowe

01
W metodzie tej alergeny nakłada się na przedramiona. U małych, ruchliwych pacjentów można testy wykonać na plecach
02
Test trwa około 20-30 minut. Wyniki dostępne po zakończeniu testu
Nazwa zestawu Liczba alergenów Cena [PLN]
Dobierany indywidualnie Wybór ze 149 alergenów 10 zł/składnik Alergeny
  • Składniki zestawu:
    1. ACARUS SIRO
    2. ALTERNARIA TENUIS
    3. AMBROZJA
    4. ANANAS
    5. ANISAKIS
    6. ANYŻ
    7. ASPERGILLUS FUMIGATUS
    8. ASPERGILLUS NIGER
    9. BABKA LANCETOWATA
    10. BANAN
    11. BARANINA
    12. BIAŁY PIEPRZ
    13. BOTRYTIS CINEREA
    14. BRZOSKWINIA
    15. BRZOZA BIAŁA
    16. BUK
    17. BURAK
    18. BYLICA POSPOLITA
    19. CANDIDA ALBICANS
    20. CEBULA
    21. CHWASTY
    22. CLADOSPORIUM HERBARUM
    23. CURVULARIA LUNATA
    24. CYTRYNA
    25. DĄB
    26. DERMATOPHAGOIDES FARINE
    27. DERMATOPHAGOIDES PTERONYSSINUS
    28. DORSZ
    29. DROŻDŻE
    30. DRZEWA I
    31. FASOLKA SZPARAGOWA
    32. FUSARIUM MONILIFORME
    33. GREJPFRUT
    34. GROCH
    35. GROCHODRZEW (ROBINIA AKACJOWA)
    36. GRZEBIENICA POSPOLITA
    37. HELMINTHOSPORIUM
    38. HERBATA
    39. HISTAMINA
    40. HOMAR
    41. JABŁKO
    42. JAJKO KURZE (BIAŁKO)
    43. JAJKO KURZE (CAŁE)
    44. JAJKO KURZE (ŻÓŁTKO)
    45. JESION
    46. JĘCZMIEŃ
    47. KAKAO
    48. KALAFIOR
    49. KANAREK
    50. KARALUCH
    51. KARP
    52. KAWA
    53. KAZEINA
    54. KIWI
    55. KŁOSÓWKA
    56. KMINEK
    57. KOMOSA
    58. KONTROLA
    59. KOSTRZEWA (MIETLICA)
    60. KRAB
    61. KREWETKI
    62. KUKURYDZA PYŁEK
    63. KUKURYDZA ZIARNO
    64. KUPKÓWKA POSPOLITA
    65. KURZ-BLOMIA TROPICALI
    66. LATEX 2%
    67. LEPIDOGLYPHUS
    68. LESZCZYNA
    69. LIPA
    70. ŁOSOŚ
    71. MAŁŻE
    72. MANDARYNKA
    73. MARCHEW
    74. MĄKA JĘCZMIENNA
    75. MĄKA KUKURYDZIANA
    76. MĄKA OWSIANA
    77. MĄKA PSZENNA
    78. MĄKA ŻYTNIA
    79. MIĘSO INDYKA
    80. MIĘSO KACZE
    81. MIĘSO KURZE
    82. MIGDAŁ
    83. MLEKO KROWIE
    84. MNISZEK LEKARSKI
    85. MUCOR MUCEDO
    86. MUSZTARDA
    87. OLCHA
    88. ORZECH LASKOWY
    89. ORZECH NERKOWCA
    90. ORZECH ZIEMNY
    91. ORZECHY WŁOSKIE
    92.
    93. OWCZA WEŁNA
    94. OWIES
    95. PAPRYKA PRZYPRAWA
    96. PAPRYKA SUROWA
    97. PENICILLIUM NOTATUM
    98. PIEPRZ CZARNY
    99. PIERZE GĘSIE
    100. PIERZE KACZE
    101. PIETRUSZKA
    102. PIÓRA PAPUGI
    103. PIÓRA PAPUGI
    104. PISTACJA
    105. PLATAN WSCHODNI
    106. POKRZYWA
    107. POMARAŃCZA
    108. POMIDOR
    109.
    110. PSZENICA
    111. PULLULARIA PULLULANS
    112. RAJGRAS ANGIELSKI
    113. RHIZOPUS NIGRICANS
    114. RYBY MORSKIE
    115. RYŻ
    116. RZEPAK
    117. SELER
    118. SERPULA LACRYMANS
    119. SEZAM
    120. SIERŚĆ CHOMIKA
    121. SIERŚĆ KONIA
    122. SIERŚĆ KOTA
    123. SIERŚĆ KROWY
    124. SIERŚĆ KRÓLIKA
    125. SIERŚĆ PSA
    126. SIERŚĆ SZCZURA
    127. SIERŚĆ ŚWINI
    128. SIERŚĆ ŚWINKI MORSKIEJ
    129. SOCZEWICA
    130. SOJA
    131. SOSNA ZWYCZAJNA
    132. SZPARAGI
    133. SZPINAK
    134. TOPOLA
    135. TRAWY
    136. TRAWY/ZBOŻA
    137. TRUSKAWKI
    138. TUŃCZYK
    139. TYMOTKA ŁĄKOWA
    140. TYROPHAGUS
    141. WIĄZ
    142. WIECHLINA ŁĄKOWA
    143. WIEPRZOWINA
    144. WIERZBA
    145. WINOGRONA
    146. WOŁOWINA
    147. ZBOŻA
    148. ZIEMNIAKI
    149. ŻYTO

© 1991-2023 Centrum Alergologii. Wszelkie prawa zastrzeżone